auto

Beste Japanse auto’s voor tuning en aanbevolen onderdelen

Deze goedkope Japanse auto’s kunnen getuned worden om waanzinnige paardenkrachten te produceren

Sommige van deze Japanse auto’s zien er in standaard vorm misschien niet veel uit, maar ze kunnen omgetoverd worden tot vuurspuwende monsters!

Het lijdt geen twijfel dat de tuning cultuur, de kunst van het opbouwen van een auto uit nederige middelen, altijd terug schijnt te leiden naar het land van de rijzende zon. Ze zijn tegenwoordig ook officieel pro geworden, met echte supercar killers die over de hele wereld door de straten zwerven. Dat is ook onze focus vandaag. We gaan een blik werpen op 10 auto’s die uitzonderlijk sterke funderingen herbergen. Op die fundamenten kan tot het uiterste gebouwd worden, tot het punt dat geen enkele stock supercar op zijn lauweren kan rusten.

Sommige zijn als eerstgeborene krachtiger dan andere, maar elk van hen heeft een sterke aftermarket en een algemeen vermogen. Misschien wel het belangrijkste stukje van de puzzel als je het opneemt tegen een auto die 4 of 5 keer zoveel kost, zijn ze allemaal betrouwbaar als ze goed gebouwd zijn. Dus leun achterover en ga met ons mee op deze reis door 10 Japanse auto’s die getuned kunnen worden om supercars te verpletteren.

9 Toyota Supra

We weten allemaal dat de Supra met zijn woest stellende 2JZ motor misschien wel de koning van dit spel is. Hij heeft sinds zijn komst niet echt uitdagers gehad. Het mooiste is dat hij dat onwerkelijke vermogen combineert met onwerkelijke schoonheid.

Deze auto kan gemakkelijk opgevoerd worden tot het dubbele van zijn oorspronkelijke vermogensaantal zonder enige aanpassingen aan de onderkant van de motor. Dat kunnen maar heel weinig auto’s van waar ook op de planeet zeggen.

8 Mitsubishi 3000GT

Ik kan me voorstellen dat ik wat flack krijg omdat ik de VR-4 in deze lijst opneem, maar hier is de waarheid over de auto: hoewel de gemeenschap kleiner is dan de meeste alternatieven, is het een toegewijde groep die de auto uitzonderlijk goed kent.

Wanneer ze volledig gebouwd zijn, kunnen deze auto’s ruim meer dan 1000 paardenkrachten maken. Voeg daarbij alle voorzieningen die bij de 3000GT horen en ze worden een echte supercar killer in elke zin van het woord.

https://www.extremecarstyling.nl/wagner-tuning

7 Nissan Skyline GT-R

De enige auto op deze lijst die ook maar in de buurt komt van de potentie van de 2JZ aangedreven Supra is deze, de nieuwste Nissan GT-R. Dit ding is gewoon buitenaards. Uit de fabriek halen ze net rond de 500 paardenkrachten en dat is nog maar een fractie van wat er mee bereikt kan worden.

Tal van tuningsbedrijven vinden manieren om het vermogen op te voeren tot in de duizenden paardenkrachten, dankzij een schitterend ontworpen motor en iets opgewaardeerd binnenwerk. Er is geen twijfel over dat deze GT-R deel uitmaakt van de familie.

6 Mazda RX-7

Er zijn maar weinig auto’s die zo krankzinnig klinken als een volledig afgestelde RX-7. De motor is hier misschien de vreemdste, maar dat heeft toegewijde fans er niet van weerhouden een manier te vinden om hem tot ver in het 800 of 900 pk bereik op te bouwen.

Dankzij het hoogtoerige vermogen is de RX-7 een prachtige sportwagen die tegen bijna alles op de weg ingaat.

5 Subaru WRX

Als eigenaar van de eerste hier afgebeelde auto kan ik je uit eigen ervaring vertellen dat de WRX en de WRX STI potente pony’s zijn. De EJ motor kan gemakkelijk 500 paardenkrachten of meer aan zonder zorgen over de betrouwbaarheid en wat dat getal bijzonder maakt is dat deze auto’s heel licht zijn en vierwielaangedreven.

Die combinatie maakt ze uitzonderlijk geschikt voor alles wat niet alleen een pure dragrace is. Vuil, grind, sneeuw, of asfalt zijn allemaal plaatsen waar Subarus graag heel erg hard gaan.

4 Mitsubishi Eclipse GSX

De GSX is de enige Eclipse die je kunt hebben. Met de beruchte sterke 4G63 motor was hij in veel opzichten echt de 2-deurs EVO. Jeremy Clarkson is geciteerd toen hij zei dat het net een kleine Lamborghini Murcielago was.

AWD + Tonnen vermogen gezien het gewicht zijn weer een geweldige combinatie. Bovendien hebben we deze auto’s, dankzij die supersterke motor, circuitmonsters zien worden met meer dan twee keer zoveel pk’s als ze standaard hadden.

3 Honda S2000

De S2000 is tegenwoordig een monsterkoopje. Als je een superleuke, behoorlijk snelle, betrouwbare sportwagen wilt, dan is dit het. Als je uitgekeken raakt op de kracht dan kun je er ook nog eens veel verder mee gaan dan ooit de bedoeling was.

Een man heeft zijn 4-cilinder motor zo ver uitgebouwd dat hij zonder problemen een turbocompressor aankan die 48psi vermogen in de cilinder perst. Als je dat soort werk doet, kan deze auto in minder dan 8 seconden door de 1/4 mijl knippen met meer dan 1600 paardenkrachten.

Tip: https://www.extremecarstyling.nl/remus

2 Acura NSX

De NSX kun je beschouwen als een supercar neem ik aan, maar hij heeft nooit het vermogen gehad van de andere grote jongens. Gelukkig kan de motor achter de bestuurder aanzienlijk meer vermogen aan.

Eigenaren halen routinematig 500,600, of zelfs 700 paardenkrachten uit deze auto’s en dat is het moment waarop het verbazingwekkende ontwerp van de ophanging en het chassis naar voren komen. Hij wordt nooit overpowered, hij begint gewoon supercars voor te kauwen.

1 Nissan 240SX

De 240 heeft zeker baat bij een motor-swap met de machtige SR20DET die in JDM auto’s werd gemonteerd, maar wat je persoonlijke doelen ook zijn met een 240, ze kunnen bereikt worden.

De aftermarket is zo groot, en de gemeenschap is zo behulpzaam als het erom gaat serieus vermogen uit deze auto’s te halen, dat als je 600 paardenkrachten of meer wilt, het niet erg moeilijk is. Voeg aan die voordelen toe hoe goedkoop de meeste onderdelen zijn en je kunt zien waarom dit voor zo velen de eerste startersauto is.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *