Een expeditie voertuig op maat laten maken, hoe gebeurt dit?

Een expeditie voertuig, wat is dat precies en hoe maak je dit of hoe kun je dit laten maken? In dit artikel lees je meer over wat een expeditie voertuig is en hoe deze voertuigen worden gemaakt en aangepast op jouw wensen.

Wat is een expeditie voertuig?

Een expeditie voertuig, het klinkt ontzettend gaaf en dat is het ook. Een expeditie voertuig is een voertuig dat speciaal gemaakt is om lange afstanden op ruig terrein af te leggen. Dit voertuig is in principe een camper, maar dan voor de onverharde wegen en moeilijke paden. Met een expeditie voertuig kun je goed voor een langere tijd op pad naar bijvoorbeeld de bossen van Zuid-Amerika of de Afrikaanse woestijnen. 

Een expeditie voertuig wordt vaak gemaakt van voertuigen zoals brandweerwagens, vrachtwagens of auto’s met laadbakken die niet meer gebruikt worden waar ze oorspronkelijk voor werden gebruikt. Deze auto’s worden helemaal verbouwd, zo heb je eerst een oude brandweerwagen en vervolgens een prachtig expeditie voertuig waar je nog jaren mee vooruit kunt.

Op maat maken van een expeditie voertuig

Je kunt bij verschillende bedrijven een expeditie voertuig laten maken. Zo’n bedrijf zoekt dan voor jou of samen met jou een geschikt voertuig uit. Wie weet heb je ergens op marktplaats wel een oude brandweerwagen voorbij zien komen of ken je iemand die nog een auto met grote laadbak te koop heeft staan. 

Deze auto wordt vervolgens helemaal verbouwd. Er wordt bijvoorbeeld een aluminium frame gebruikt wat volledig geïsoleerd wordt. Er wordt altijd erg goed gekeken naar de auto, wat deze kan dragen qua gewicht en wat de het voertuig straks moet kunnen. 

Wanneer de buitenkant volledig naar wens is wordt de binnenkant van het voertuig gebouwd. Er komt vaak een slaapplaats in, een keuken, een zithoekje en toilet of badkamer. Al deze onderdelen kunnen helemaal worden afgestemd op de wens van de klant zolang het haalbaar is. Je kunt zelf het kleurenpalet kiezen waar je mee wilt werken en je kunt de materialen kiezen. Werk je liever met veel hout om het voertuig een stoere look te geven of heb je liever alles strak? Bijna alles is mogelijk.  

Bezoek eens de website www.twigatravelcars.nl/ voor meer informatie over een expeditie voertuig. 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *