voertuigen

Het belang van een volgsysteem voor voertuigen

Als eigenaar van een bedrijf met een wagenpark weet je dat het altijd een uitdaging is om je voertuigen op de weg te houden en te beschermen tegen diefstal. Het hebben van een volgsysteem kan een goede manier zijn om deze uitdagingen te overwinnen. In dit artikel geven we jou meer informatie over de voordelen van een volgsysteem voor voertuigen.

1. Inzicht in je wagenpark

Een volgsysteem biedt jou een compleet overzicht van de locatie van al je voertuigen en het gebruik ervan. Je kunt altijd inzien waar je voertuigen zich bevinden en hoe ze worden gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld bijhouden of de bestuurders zich aan de voorgeschreven rij tijden houden.

2. Beveiliging tegen diefstal

Een volgsysteem is een effectieve beveiligingsmaatregel tegen diefstal. Als een voertuig wordt gestolen, kun je de locatie ervan met het volgsysteem altijd achterhalen en de politie inschakelen om het voertuig terug te vinden. Daardoor is de kans kleiner dat je voertuig niet meer terugkomt.

3. Verhoogde productiviteit

Met een volgsysteem, van bijvoorbeeld FleetGo, kun je de efficiëntie van je wagenpark verhogen, wat leidt tot verhoogde productiviteit voor het bedrijf. Een volgsysteem kan bijvoorbeeld bijdragen aan het minimaliseren van onnodige ritten en het maximaliseren van de inzet van materiaal en personeel.

4. Kostenbesparing

Een volgsysteem kan ook helpen bij kostenbesparing, omdat je inzicht hebt in de locatie en gebruik van je voertuigen, waardoor je de inzet ervan kunt optimaliseren. Dit kan leiden tot minder brandstofverbruik, minder onderhoudskosten en minder slijtage van het voertuig.

5. Tevreden klanten

Een volgsysteem zorgt er ook voor dat je klanten tevreden zijn, omdat je ze altijd kunt informeren over de locatie van de levering en de afleveringstijd kunt afstemmen op de wensen van de klant. Je kunt ook de verwachte aankomsttijd van de chauffeur aan de klant doorgeven.

Het hebben van een volgsysteem voor je wagenpark is een slimme investering, zeker als je bedenkt dat het niet alleen de veiligheid van je voertuigen verhoogt, maar ook de efficiëntie en productiviteit van je bedrijf verbetert. Het zorgt ervoor dat je altijd inzicht hebt in wat er gebeurt met je voertuigen, wat leidt tot kostenbesparing en tevreden klanten. Een volgsysteem is daarom een onmisbaar onderdeel van elk modern wagenpark.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *